Leiebil i Roma

romAlle veier fører til Rom, heter det seg ifølge det gamle utsagnet. Og hvilken by kan det da egne seg bedre med leiebil i enn den italienske hovedstaden? Roma er et meget populært reisemål for nordmenn, og med sine mange godt bevarte minner og severdigheter fra antikken er byen som et eldorado å regne for historieinteresserte. Det er spesielt om sommeren at man besøker Roma, som har et varmt klima og tusenvis av ting å utforske.

Den internasjonale flyplassen ligger like utenfor Roma og heter Leonardo da Vinci Lufthavn (tidligere Fiumicino Lufthavn). Det anbefales å leie bil på flyplassen da trafikken ofte er tettpakket og trang i selve sentrumskjernen av Roma.

Kjøretips i Roma

Kjøring i sentrum av Roma er ikke bare-bare, og selv om man har leiebil anbefales det faktisk at man parkerer denne når man skal utforske turistattraksjonene i sentrum av byen. Dette fordi Romas struktur ble designet for gående, noe veinettet bærer stor preg av. De fleste turister vil derfor parkere leiebilen i en av de mange parkeringshusene i sentrum, for å deretter ta seg til fots til severdighetene, eller eventuelt benytte kollektivtransport.

Det er heller ikke mange parkeringsplasser i Roma, og i det som omtales som det historiske sentrumet så vil det være unødvendig kronglete å komme seg frem med bil. Det er dessuten ikke tillatt å ta seg frem med bil på enkelte områder her, slik at leiebil i Roma egentlig anbefales kun for utflukter utenfor selve sentrumsområdene. Bilutleie anbefales derfor på flyplassen slik at man unngår å havne rett i selve sentrumskaoset.

Her leier du bil i Roma

Som nevnt tidligere så anbefales det at man leier bil ved ankomst på lufthavnen like utenfor Roma. Alle de store leiebilkjedene har utleie av bil på flyplassen, inkludert Hertz og Avis som mange nordmenn har rabattavtaler med gjennom kredittkortavtaler og lignende. Andre aktører som tilbyr leiebil direkte på flyplassen er Goldcar Rental, den italienske leiebilkjeden Locauto og Firefly Car Rental. De to førstnevnte leiebilkjedene har også lokaler sentralt i Roma, og det er stort sett uproblematisk dersom man ønsker å levere bilen et annet sted enn der man hentet den. Du kan også prøve Bilutleie24.no (direktelink – Leiebil Roma) eller Leiebilitalia.no

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

De fleste historiske attraksjoner i sentrum av Roma kan man fint oppleve uten bruk av bil, og som vi tidligere skrev frarådes det for mye bruk i sentrum av den italienske hovedstaden. Derimot er leiebil perfekt for utflukter utenfor selve sentrum, blant annet til en rekke nærliggende italienske byer. En kjøretur til den historiske byen Pompeii anbefales på det sterkeste. Det tar kun to timer fra selve sentrum av Roma før du befinner deg i hjertet av Pompeii!

Andre severdigheter man kan ta seg til med leiebil er Tivoli. Dette var kjent som oppholdsstedet for romerne under antikken, og avstanden fra sentrum av Roma er omtrent 3 mil. Dette villastrøket har blitt restaurert og oser av middelalderminner. Et siste tips er å stikke innom den antikke byen Ostia Antica, som ligger ved elveutløpet til elven Tiber. Denne historiske byen er svært spennende å utforske for historieinteresserte. Dersom du trenger hotell i Roma, kan det bestilles på denne linken: Hotell Roma eller Venere.