Hotell Tromsø

tromsoTromsø har et godt utvalg av hoteller – som imøtekommer både fritids- og forretningsreisende. De fleste hoteller ligger i sentrum, og har 3 eller 4 stjerner. Byen har ingen 5-stjerners luksushoteller, men standarden er høy på de fleste 4-stjerners, og mange hoteller i Tromsø er nylig renovert.

Leter man etter billig overnatting i Tromsø, finnes det bed & breakfast, gjestgiveri og vandrerhjem (kun åpent sommerstid).

I juni kan det være stor pågang ved byens hoteller, og planlegger man et Tromsø-besøk i denne måneden, bør man bestille rom i god tid før ankomst. Juli og august er det lettere å finne ledige rom. Ønsker man å oppleve nordlyset i Tromsø, bør man reise i perioden desember – mars. Da er sjansen størst for å kunne observere dette lysfenomenet.

Prisnivået på hotellovernatting i Tromsø er som ellers i Norge, og generelt sett vil prisen være avhengig av standard, beliggenhet og sesong. Ved spesielle festivaler og arrangementer øker etterspørselen, og hotellprisene stiger. Gjennom hele året kan man likevel være heldig å finne gode tilbud på hotell i Tromsø, som f.eks. weekend-rabatter og sommertilbud.

De mest kjente hotellene i Tromsø er Rica Ishavshotell, Clarion Hotel Bryggen, Radisson Blu Hotel og Clarion Hotel The Edge.

Noen populære hotell i ulike prisklasser:

City Living Hotel

City Living Hotel er et 3-stjerners moderne leilighetshotell, som ligger sentralt i Tromsø by. Hotellet ble åpnet i 2008, og herfra har man gangavstand til severdigheter som Ishavskatedralen, Nordnorsk Kunstmuseum og Polaria. Rett rundt hjørnet ligger gågaten “Storgata”, og det finnes mange restauranter, caféer og barer i nærområdet.

City Living Hotel har 46 store og komfortable rom og leiligheter. Alle rom har te-kjøkken med kjøleskap, komfyr, oppvaskmaskin, TV, kaffe-/te-koker, oppvarming, trådløs internett-forbindelse samt eget bad med hårføner.

Leilighetshotellet har begrensede fasiliteter, men tilbyr selvbetjent vaskeri, heis og parkeringsmuligheter. Avstanden til nærmeste dagligvarebutikk er 100 meter.

For mer info: http://www.cityliving.no/no/tromso-hotell-rom-og-leiligheter

Rica Ishavshotell

Rica ishavshotell er et stilfullt 4-stjerners hotell med miljøvennlig profil som ligger i Tromsø bysentrum. Herfra har man gangavstand til shopping, uteliv og severdigheter. Hotellet befinner seg ved havnen, og gjestene kan nyte utsikten over fjorden, Tromsøbroa og Ishavskatedralen. I nærområdet ligger et betydelig antall restauranter, caféer og barer.

Rica Ishavshotell har 180 rom, og man kan velge mellom Standard, Superior, Deluxe eller Suiter. Alle gjesteværelser har moderne innredning, og er utstyrt med TV, minibar, trådløs internett-forbindelse samt eget bad med hårføner.

De fleste rom har havutsikt, og enkelte Suiter har i tillegg balkong. Frokost er inkludert i romprisen.

Rica Ishavshotell har restaurant og bar, tilgjengelig parkeringsplass samt konferanselokaler for opptil 450 personer. Hotellet tilbyr også vaskeri-tjenester, billett-service, sykkelutleie og rom-service. Hotellbygningen har heis, og flere gjesterom er spesialtilpasset funksjonshemmede.

For mer info: https://www.rica.no/hoteller/tromso/rica-ishavshotel/

Radisson Blu Hotel, Tromsø

Radisson Blu er et flott 4-stjerners hotell som ligger Tromsø bysentrum, nærmere bestemt i Sjøgata – som er byens eldste gate. I Sjøgata kan man dessuten besøke Nordnorsk Kunstmuseum, og noen få skritt unna hotellet ligger hovedhandlegaten i Tromsø – “Storgata”. Det er en rekke restauranter, caféer og barer like ved hotellet, og en kort spasertur unna ligger vitenskapsmuseet og akvariet “Polaria”.

Radisson  Blu Hotel, Tromsø har 269 rom i ulike størrelser. Man kan velge mellom romtypene Standard, Superior, Forretningsklasserom, juniorsuite eller Suite. Alle gjesteværelser har stilfull innredning og en avslappende atmosfære. Rommene er utstyrt med TV, minibar samt bad med hårføner. Det er enten by- eller fjordutsikt fra gjesterommene. Frokost er inkludert i romprisen.

Radisson Blu Hotel, Tromsø har egen glassbro der man vinterstid har mulighet for å oppleve nordlyset. I hotellbygningens 10. etasje finner man treningssenter, badstue og solarium. Andre fasiliteter på stedet er restaurant og bar, forretningssenter, konferanserom for opptil 600 gjester, lobbybar med peis, døgnåpen resepsjon og rom-service.