Leiebil i Malaga

malagaMalaga er en storby på det sørlige fastlandet i Spania, som med sine knappe 600 000 innbyggere er den femte største byen i landet. Malaga er en av de største turistbyene i Spania, som med sin beliggenhet langs den spanske «solkysten» (Costa del Sol) byr på et varmt klima og herlige badetemperaturer. Her finner du noen av landets aller beste sandstrender, samt en by som er fullt av liv og massevis av attraksjoner.

Flyplassen i Malaga (Aeropuerto de Málaga) ligger en knapp mil sør for sentrum av byen. Her tilbys bilutleie, og med leiebil er kjøreturen inn til sentrum antatt å ta omtrent et kvarter under normale trafikkforhold.

Kjøretips i Malaga

Sammenlignet med de virkelige storbyene i Spania som Madrid og Barcelona, så er Malaga en forholdsvis avslappende by å kjøre bil i. Veistandarden er dog ikke like moderne i alle kanter av byen, og med mange enveiskjøringer og trange sentrumsgater kan det være knotete å ta seg frem. Vær dessuten obs på at det kryr av motorsyklister i byen og områdene rundt – noe som også er tilfellet av rundkjøringer. Det er absolutt ikke unikt for Malaga, for i Spania så er rundkjøringer nærmest mer vanlig enn lyskryss.

Utover det så er det ingen spesielle forutsetninger man må ha. Med leiebil anbefales det at man ikke drikker alkohol før man kjører, selv om promillegrensen i Spania er på 0,5. Vi anbefaler bruk av GPS slik at man enklest mulig kan ta seg frem til de attraksjonene man ønsker.

Her leier du bil i Malaga

Ankommer du Malaga med fly, så er det helt klart enklest å leie bil direkte på flyplassen. Bilutleie kan forhåndsbestilles på nettet slik at den er klar til avhenting ved ankomst. Både Hertz, Avis og Europcar har filialer på flyplassen, men også sentralt i sentrum av Malaga. Du kan også sammenligne priser på blant annet Bilutleie24.no eller Leiebilflyplass.no. Vurder også den lokale, spanske bilutleiekjeden Atesa, som kanskje har lavere priser enn de store kjedene. Det er for øvrig svært billig med leiebil i Spania sammenlignet med norske priser, og bilutleie er den enkleste måten å feriere i Spania på.

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Det er mye å se og oppleve langs den spanske solkysten, og vi kan begynne med attraksjoner sentralt i Malaga. Du vil ikke gå glipp av hele byens stolthet i form av Katedralen i Malaga, som stammer fra 1500-tallet. Byen har dog et enda eldre byggverk i Det romerske teatret som stammer fra før vår tidsregning! Når du er lei av å utforske historien og vil slikke sol, så anbefaler vi en tur til byens beste strandpromenade – Playa de la Malagueta – som ligger omtrent et kvarters kjøring øst for sentrum.

Vil dere virkelig få utbytte av leiebilen så tar dere kjøreturen sørvest mot Gibraltar (i overkant av en halvannen times kjøring). Å komme hit er som å reise tilbake i tid, til det som fortsatt er en britisk liten landsby. Må oppleves!