Leiebil i Los Angeles

losangelesFilmbyen Los Angeles er en millionby av dimensjoner, som med forstedene har nærmere 18 millioner innbyggere. I motsetning til for eksempel New York så er Los Angeles bygd utover et enormt område, noe som gjør at man bør sette av god tid til å feriere her. Byen er kjent for sin enorme filmindustri, Hollywood og sine mange badestrender, samtidig som det er en underholdnings-by av dimensjoner. Hvis det er en ting som er sikkert, så er det at man ikke skal kjede seg i Los Angeles!

Los Angeles har mange flyplasser, men den internasjonale heter LAX og ligger forholdsvis sentralt i byen (omtrent en halvtime med bil ned til sentrum). Som den forvirrende byen Los Angeles er så anbefaler vi at man oppsøker bilutleie på flyplassen.

Kjøretips i Los Angeles

Skal man feriere i Los Angeles, så bør man allerede nå smøre seg med god tålmodighet. Byen strekker seg over et vanvittig stort areal, og man vil trolig oppleve ting på alle kanter av byen. Og med et dårlig og lite brukt kollektivsystem så kan du forvente deg kaos på veiene. Riktignok så er veiene store og fine, men det er rett og slett for mange biler i Los Angeles. Skal du kjøre bil på ettermiddagen eller om morgenen så kan du forvente deg å krype sakte fremover.

Utover dette så er det forholdsvis greit å kjøre bil i Los Angeles, og leiebil er mer eller mindre en nødvendighet for å feriere her. Husk at du kan kjøre til høyre på rødt lys (med mindre skilting angir annet). Stopp-skilt brukes flittig i mindre veikryss og betyr at du skal stoppe helt før du kan kjøre videre. Vanlig høyreregel gjelder her.

Her leier du bil i Los Angeles

Hand with keys and car isolated on white background
Hand with keys and car isolated on white background

Bilutleie tilbys over store deler av Los Angeles, og det er såpass mange leiebilkjeder her at det ikke er noen vits i å nevne alle. Det er svært billig å leie bil i USA, men vær obs på at uansett hvilken kjede du oppsøker så vil selgerne prøve å prakke på deg en dyrere bil enn hva du selv har bestilt. Uansett så leier du bil enklest ved flyplassen, der shuttlebuss fra terminalen tar deg direkte til det selskapet du ønsker å leie bil fra. Vi anbefaler sammenligningsportaler som Leiebilguiden – direkte link: Leiebil Los Angeles, Expedia.no eller Leiebilflyplass.no

Attraksjoner man kan besøke med leiebil

Hvor skal man begynne? Los Angeles har svært mye å by på, og her må man selv bare sette seg opp en liste over hva man vil oppleve. Hollywood er en attraksjon de fleste vil få med seg, og her kan man begynne med å kjøre opp mot Hollywood-skiltet. Det er riktignok stengt for kjøring opp til selve skiltet, men dere kan stanse ved et parkanlegg like nedenfor som samtidig gir flott utsikt over Los Angeles. Få også med deg Hollywood Walk of Fame med alle de berømte gullstjernene og kjendisene.

Los Angeles har også mange fornøyelsesparker, der man må være forberedt på mye kø og mye varme. Vurder selv hva dere vil besøke, for byen stiller opp med både Disneyland, Universal Film Studios-park og Six Flags Magic Mountain (berg- og dalbane-park). Og så må man naturligvis ta en kjøretur til byens mange strender, med trolig Santa Monica Beach som den mest turistvennlige. Skal man legge ut på kjøretur så anbefaler vi San Diego, som ligger en kjøretur på et par timer sør for Los Angeles.